Працівників закладів харчування інформують про наслідки незадекларованої праці
14 червня 2024Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області проводять інформаційно–роз’яснювальну роботу для власників і працівників закладів харчування з метою надання консультаційної підтримки з питань трудового законодавства.
Спілкуючись із громадянами, фахівці розповідають про ризики неофіційної зайнятості, надають роз’яснення останніх зміни у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану, зокрема:
- особливостей укладення трудового договору;
- тривалості робочого часу та часу відпочинку;
- оплати праці;
- дотримання прав працівників з інвалідністю;
- оформлення трудових відносин із внутрішньо переміщеними особами тощо.
Також інформують про програми психосоціальної підтримки на робочому місці, зокрема, про профілактичні заходи, спрямовані на усунення та контроль факторів психосоціальних ризиків.