Проведено онлайн-семінар для працівників харчової галузі
30 січня 2023Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області провели онлайн-семінар для працівників одного з підприємств харчової промисловості.
Йшлося про дотримання під час виробничих процесів вимог НПАОП 15.9-1.28-17 “Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв”. Учасникам заходу довели вимоги безпеки під час обслуговування, експлуатації виробничого обладнання та організації робочих місць.
Окрім того, посадовці надали роз’яснення низки нагальних питань з охорони праці в умовах воєнного стану, зокрема, питання провадження господарської діяльності згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2022 № 314, а також принципи системи управління охороною праці на підприємстві.
Також не обійшли увагою вимоги трудового законодавства, належного оформлення працівників, дотримання їхніх гарантій, відповідальності роботодавця за порушення законодавства про працю.
Детальніше про трудові відносини під час воєнного стану – https://cutt.ly/LZYgbeT та про можливості інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/